29 Haziran 2008 Pazar

Yazıyorum da noluyo-4-


Bir arkadasımın soledıgıne gore mezar taslarında yazılan ısımlerı okudugun zaman omrun kısalıyormuş.Bende otobuste yolculuk ederken hep gozume takılır,okurum..Benim cidden ömrüm yollarda çürüyor ya..


Arkadaslar arasında soforun yanına oturmanın anlamı kızlara arabası olan cocugun en yakın arkadaası benım ımajı vermek mı?Hadı o ımajla bı kız tavladan kızla bulustugunuzda 3 kısı mı olcaksınız hep.


Monopolyde odedıgım vergılerle degıl kasımpasaya ev,yenıkoye gokdelen dıkerdım..


Rapcıler gercek ısımlerındern utandıgı ıcın mı takma ısım kullanır hep?Hangı ısım mc bebek bezınden daha kotu olabılır

Sans oyunlarınını kazanan kısıler gercekten sanslılar mıdr,buyuk ıkramıye kazanan bırının aynı anda annesı olmusse o zamandamı sanslı mı o kişi?

''nowember paşalı'' yaratıcılıgın ulaştıgı son nokta..

24 Haziran 2008 Salı

Yazıyorum da noluyo-3-Futbol Yorumculugu


Ya maç izlerken,maçın heycanı,gol pozısyonu zengınlıgı,kalitesinin önemi kadar macın anlatan spiker ve yorumcunun da macın seyır zevkine etkisi cok buyuk...
Ya kımılerı var kı guzelim macın içine anında edebilio tüm duyguyu izleme şevkini kırıo,kimi de bktan bir maçı öle bi hale sokuo ki kaleye tek bir şut olmadığı halde öle bi heyecanla izliyorsun ki maçı,sanki futbol resitali var ortada..

Ama şimdi en tehlikeli olana geldi sıra:YORUMCU..
Ya bazı yorumcular var ki onları dinlerken kendimi enbesil ,beyin özürlü resmen aşagalanmış hissediyorum..
Spiker:Evet gol yedik
Yorumcu:Evet yedik
S:Yorumlarınız nedir
Y:Aslında kaleci dokundu ama topa işte direğe de carpıp gol oldu..

Ulan bu mu senin yorumun ya??Zaten bende o sırada izledim pozisyonu gördüm..Aha şimdi aklıma geldi resmen bu herif bizi kör yerine de koyuyomus,lan hatta gördüğünü algılayamıor diyomuş lan..Oha ya sinirim daha cok arrttı bak arkadaş..
Bu nedir ya cidden.

S:Top aglarımız da
Y:Evet gordüm gol oldu.
S:15 dk var macın bitmesin
Y:Evet haklısın maç 90 dk.

He cok saoll..Bende merak ediyordum ne zman bitcek bu lanet macta, senden kurtulcaz diyeee..90 dkmıs maç..İnşallah berabere biterde maç uzatmlara gider..Böle kalırsınn ozman(böle kalırsın yerıne guzel bi kufr yazmak isterdım de) ..Yediririm o lafı sana..Hani lan 90 dk.dı noldu lan die...

Ya neyse susayım...

Yazıyorum da noluyo-2-


*Otobuste herkes oturuken eger ben ayktaysam ınsanların beni aşagılar gözle baktıklarını,''suna bak bız oturuyoruz o keriz ayakta'' dedıklerını dusunuyorum..

*Tam önemli bir mesaj beklerken operatörün attığı mesajı görünce ki hayal kırıklıgı,trafikte ilerlemeyen tek şeritte beklemenin verdiği hayal kırıklığından daha beter..

*Benim hiç Almanya'da akrabam olmadı..Cocukken yıllarca bunun ezikliğini yaşadım..Herkese Almanyadaki tanıdıktan birşseyler gelirdi;çikolatalar,oyuncaklar vs...Bizde sap sap bakardık..O ezıklıgı benım cocuklarımın yasamasını ıstemıyorum..Ya Almanyada kardesı olan bıryle evlencem ya da kardeslerımden bırını almanya'ya postalıcam...Cocuklarım için bunu yapacağım..

*Niye insanlar ''Annelerin anneler günü kutlu olsun'' der.''Anneler günü kutlu olsun'' demek yetmez mi??..O gün herhalde amca oglunun anneler gününü kutlamak saçma olur.

23 Haziran 2008 Pazartesi

Yazıyorum da noluyo-1-


*Karsıdan az tanıdıgın veya uzun suredır görmediğin biriyle karşılaşma anında,o an selam verip vermeme arasında ki gidip gelme öldürüyor beni..Şimdi selam versem ya karsıda ki şahıs beni hatırlamazsa rezil olmak var..O Şukadar dil dök kendıni tanıt..En iyisi tanımazsa 'Aaa!! Sizi biriyle karıstırdım'' demek olur..Ama her türlü rezil olucaksın.Kurtuluş yok..İkinci ihtimalde selam vermeyip oradan geçmek ama o kişinin sizi tanıması...Ozmanda arkanızdan konuscak..''suna bak havalı sey..Bu eskiden de böyleydi..'' diye...Her gördüğüne sizden böyle bahsedecek..Fena bir durum yani..En iyisi karsıdan gelen az tanıdık biri görünce yol değiştirmek..Bu kadar riski göze alamam ben..


*Şu halı saha maçları öncesinde ki kapora verme olayını bir türlü çözemedim..Ne olursa olsun kapora parasını ödeyene illaki bir miktar giriyor..Ne kadar matemaıksel hesapta yapsam çözemedim şu olayı..Maçtan oncekı o kadar hesaplamalara ragmen, 'kişi başı 2 ytl fazla alsam,kendımı de beleş oynatarım hatta ustune mactan sonra kola alcak para kalır'' dememe ragmen olmuyor arkadas illa giriyor hesap bir türlü..Sırf su kopara davası yuzunden aylardır halı saha maçı yapamıyoruz mahallede..Kimse ödemiyor kaporayı..


*Kel insanların gogusunde,omuzlarında ve sırtlarında kıl olmasının sebebı yaradanın onlara oynadıgı bır oyun ,bir saka mı oldugunu dusunmemek ıcın kendı mı zor tutuyorum..


*Şu sevgılılerın elde ele tutuşma olayını da anlamıyorum ya..Niye oyle tutar ki..Bence bu sevgiliye yapılan bir hakaret..''Elimi sıkıca tut kaybolursun sen'' demek resmen..Annenın cocugunu elınden tutması gibi bir olay..Tamam yururken anladık hani de ulan bare otururken bırakın bırbızınızı ..Kaybolmassınız merak etmeyin...