29 Ekim 2009 Perşembe

yazıyorum da noluyo-30-


*bu insanoğlu neden hala inatla korkmadığı halde korku filmi izlemeye devam eder.-hobiniz nedir efem? -korkmadığım halde korku filmi izlemek.

*bu yapımcılar aynı kişilerin,aynı rollerde,farklı oyuncularla oluşturduğu kombinasyonlar(yazar matematik bildiğinin havasını atıyor) şeklinde,benzerimtrak senaryolarla dizi çekmekten ne zaman vazgeçecek acaba ?

*amma uzun soluklu bir yazı oldu üstteki.hele bi nefes alam.

*ona buna değil de;90 dakika bekleyip, gol olmayan maçın ardından umutsuz bir şekilde ''hay s.kiim bu maçı'' diyip stadı terkeden amcanın gol sesiyle uğurlanmasına acırım.evet acırım ben bu insana.

*o değil de mizah dergilerinin olduğu rafı kurcalarken içinden salsa dergisinin çıkmasına ne denmeli? ulan erotik bir resim vardır diye o dergiyi saklayacak yaşta da değilim.ki baktım erotik bir resim de yoktu içinde.olsa neyse.

*buradan kim bu işle yetkiliyse o insana sesleniyorum.sınırların telle çevrilmesiyle yetkili insana ne denir onu bilmiyorum açıkcası ama sesleniyorum işte.lütfen şu sınırları telle çevirin ve sınır konusu açıldı mı ''olum sınırlar senin sandığın gibi öyle telle falan çevrili diil lan'' diyen insan bunu dediği an g.t gibi kalsın.uyuz oluyorum lan ben bu insana.

*bu kara kaşlı,kara bıyıklı tuzluk zorlarsan tüm kara kaşlı,kara bıyıklı insanlara benziyor yahu.

*ya sırf yazın saatleri ileri alıp tasarruf etmek için,bütün kışı zarar ederek geçirmenin mantığı nedir arkadaşım ?

*nette tanışıp asıldığın bir kızın internetteki fotolarına bakıp sakın aldanma.oraya en katakulli fotoğraflarını koyuyor bu kızlar.ölç,tart,biç.o fotoların yüzde 60 daha kötüsünü hayal et,öyle tanış kızla reelde.benden demesi.

*şimdi ben buradan grubuma yolladığım toplu mesajları okumayanlara :''ulan her 10 günde bir yolluyorum,insan en azından bir merak eder okur mına koyam'' desem,nereden bilecekler böyle dediğimi.ama ben iyi bir yazarım.demem öyle birşey onlara.seviyorum onları ben yine de.ama okusalar daha çok severim.

*yok olum be.netten çok kızla tanışıp asılmıyorum ben.nereden çıkardın bunu okur ! bir üsteki yazımdan ötürü yanlış bir anlaşılma oldu.açıklıyım hemen;sadece hem gerçekteki kız arkadaşlarımı görüp hem netteki fotolarını görmemden kaynaklanan bir analizdi bu.hayatını bu şekilde sürdürenlere bir tavsiyeydi sadece.

*''allah düşmanımın başına vermesin yahu'' diyen mal insan,sana sesleniyorum bu sefer de.versin düşmanımın başına hatta en çok onun başına versin.ama yine mal insanlar düşmanına bile kıyamıyor.böyle düşman dost başına yav.hatta sen bunu diyen insan,senle düşman olalım lan biz.


*hey kız arkadaşlarım bu sefer de siz yanlış anladınız sanırım beni,çirkin değilsiniz.hepiniz güzelsiniz ama sadece netteki fotolarınız daha da güzel,demek istedim ben.

*''no woman no cry kadın yok ağlamak yok manasına gelmiyor, şarkının tamamı göz önünde bulundurulduğunda, hayır kadınım ağlama manasına geliyor, bunu da çok az insan biliyor.. '' diye arkadaşlarına hava atan,entel takılmaya çalışan insan;bok çok az insan biliyor bunu ! herkes biliyor lan artık.bundan 3-4 sene evvel falan desen okey lakin 3-4 gün önce dersen olmaz,güzel mal kardeşim benim.sana çare bulundu sıra ''sınırın etrafı telle çevrili değil lan olum'' diyen de kısmetse.

*dedikodu da ki dediyi anlarım.''ayten fatmaya şöyle şöyle dedi'' deki dedi.ama kodu ne ya? ''ahmet abi fatmaya nasıl kodu ama''


*ulan geçen biri sayfamın üst kısmındaki ''yazıyorumda noluyo'' daki ''da'' ayrı değil diye türkçemi eleştirdi.gerçi ben biliyorum ayrı olacağını fakat ben yapmadığımdan ötürü yapan ayırmamış.yapanın sorunu.benim el mahkum koydum.ama ona cevap yazarken benim ''türkçem iyi lan'' imajı yaratmak için göbeem çatladı lan.nereye nokta konulur,nerede virgül hep bir tereddüt.cevap yazarken imlâm gelişti lan !


*egzoz veya eksoz veya egzost kelimesinin üşenmedim kaç farklı yazılış şekli olduğunu hesapladım.dikkatinizi çeksin hesapladım diyorum.mal gibi hepsini tek tek oturup yazmadım.hesaplarıma göre 16 adet farklı yazılışı var tek bir kelimenin.ama ben n'apacam? size doğrusunu söyleyeceğim.doğrusu egzoz.bu da benden vatana millete bir hediye olsun


*en g.tü b.klu grupların bilem yöneticileri var lan.benim gurubumun neyi eksik !? yönetici olmak isteyen arkadaşlar sivilerinizi masama bırakın ! (grup linki)

*10 gün sonra yeni yerimde olacağım kısmetse.olunca haber edecem size.

28 Ekim 2009 Çarşamba

Cumhuriyet Bayram'ı Kutlu Olsun !


20 Ekim 2009 Salı

may feysbuk grup !





oldu da sizi burada rahatsız etmem yeterli gelmiyorsa size feysbuktaki grup sayfama gelin başka bir deyişle join olun, biraz da orada rehatsız edem sizi.

bu arada havalı oldu lan bu resim.join grubuma falan.sevdim.


ahanda tam sizi oraya götürecek link.

19 Ekim 2009 Pazartesi

yazıyorum da noluyo-29-


*bazen kendi kendime diyorum,''ulan çok fena ciddi birşeyler yazasım var,şu konuya değinsem,oradan girip buradan çıksam'' diye.ama sonra düşünüyorum yazsam kimse kaile almayacak,''adama bak bu konularla bile dalga geçiyo he'' gibi durumlar oluşacak diye korkuyorum.mal gibi kalacağım ortada.mal gibi kalmak yerine daha etkileyici daha vurgulu yine üç harfli bir benzetme yapabilirdim ama neyse mal da iyidir he? mal gibi kalmıyor muyum bu hayatta çoğu zaman ama bu başka.o yüzden de yazmıyorum.sizin yüzünüzden iki dakika ciddi olamıyorum be.

*''bazen kendi kendime diyorum'' diyince aranızdan bazılarının ''deliye bak kendi kendine konuşuyor'' dediğini duydum.kınadım onları.


*hoşlanmaya meyilli olduğum kızın nişantaşı lisesinde okuyor olması,kendime bakıp ümraniye lisesi mezunu olmam.bu aşkın önündeki en büyük engel sanırım.

*ya güzel bir kızın profiline bakarken,bir de ismail yk hayranı olduğunu görmeniz.buna ne diceksiniz he?


*bana yer yer yazıların şunu andırıyor diyorlar .yani bir nebze taklitim galiba.ama ne demişler taklitler asıllarını yaşatır değil mi? evet bebek, demişler öyle.şimdi bende o kişiyi andırmasaydım,o zaman da aslı yaşamayacaktı ve bana katil gözüyle bakacaktınız.evet yapacaktınız bunu.ama yakında o taklit ölecek.ben ben olacağım.o zaman hep birlikte ''yehhhhuuu !! '' diye çığlık atacağız.

*o kadar andırıyo dedim ki;aklıma
andriy shevchenko geldi.adamı az mı menecerlik kariyerim de takımıma alıp gol kralı yapmıştım.ah ulan.yaşlandı ama şimdi.ama ona sorsan ''ays'ı tanıyon mu'' diye,''Хто це??'' der.(bknz.gugul translete:Хто це??)

*çoğu gencin cesaret edemediği iett'de ön tarafa yakın koltuğa oturuyorum ben.evet bunu yapıyorum.böylece insanlara yer verme derdim kalmıyor.neden mi? eee,otobüse binen zatlar birer ''biri bana yer vermeli'' profösörü.bu zatlar biliyor ki genç nufüsün arka tarafta yoğun olduğunu,ön kısımları pas geçiyorlar.hatta bazıları o kadar arka tarafa odaklanmış oluyor ki;ön taraftaki boş yerleri bile göremiyorlar.evet gençler siz arka tarafta oturmaya devam edin,bense ön kısımda yayıla yayıla yolculuğuma.

*iett acil müdahale araçları neden kendilerine acil müdahale edilecek tarzta eski araçlar diye kendime günde 4-5 kez soruyorumdur.tamam tamam.4-5 olmasa da soruyorum baya.

*şu kıştan nefret ediyorum.tam birini öpmeye yelteniyorum:''yok abi hastayım ben'' cevabı.kalıyorsun afedersiniz ama g.t gibi,kafa böyle ilerde,vucüt arkada,öpmeye yeltenme posizyonunda.

*çocuğumun adını olabildiğince alfabetik sıralamada ön saflarda yer alan bir isim koyacağım.zavallım alfabetik olaylarda beklemek zorunda kalmasın.aha buldum.en mantıklısı abdullah.hem a ile başlıyor peşindende b geliyor.seviyorum lan abdullah seni !

*sigara yasağı iyi de,kahveler falan ne güzel sigara kokmuyor ama toplu mekanlarda sarımsak yemesi de yasaklanmalı.bu daha önemli bence.

*1-2 yazı önce i,ü,ö falan kullanmayanlara baya sövmüştüm lakin baktım ki önceki yazılarıma bende kullanmıyormuşum yahu.vallaha allah belamı verebilirmiş o sıralar.iyi kurtulmuşum.

*kafam kadar yüzüğü olan kızdan korkarım ben arkadaş.her an içeçeğim içine zehirli birşeyler atabilecekmiş gibi geliyor.yılan böyle kızlar.ben uzak duruyorum,siz de durun.dost tavsiyesi.

*buradan tüm medyaya yalvarıyorum.lütfen bir teknik direktörün koltuğu sallandı mı ''lucesku geliyor !!' diye başlık atmayın.lütfen ama !

*ben sarışın,yeşil gözlü çirkin kıza acırım.dışardan tarif edildi mi '' sarşışın,renkli gözlü..offf ulann'' diye bir tepki oluştur sen ama çirkin ol.hem en ağzın suyunu akıtıcı vasıflara sahip ol hem debuna rağmen çirkin ol.yazık vallaha.

*aldığım bir duyuma göre artık yazılarımı lucesku yazacakmış.benim taht sallanıyormuş.10 gün sonra lucesku biloğun başına geçecekmiş.basından.

9 Ekim 2009 Cuma

yazıyorum da noluyo-28-


*alarım ertelemeyi bulan insan.bu sözler sana.çok sinirliyim sana.sırf ben mi?sanmıyorum nice insan var sana karşı kin besleyen.senin yüzünden ''ne de olsa erteleme var ulan 5 dk. daa erteleyem yaa,nolcak'' diyen ve o 5 dk.ları uyku sersemi olduğu için 15er dakkaya,yarım saate hatta saatlere dönüşen;evine,işine,okuluna geç kalan nice insan var bu hayatta.bu arada uyanıp eve gitmek saçma oldu lan.çok alternatif olsun diye yazmıştım.ama o değil konu.konu bunca insanı zor durumda bırakmaya utanmıyor musun?sen,evet sen.ertelemeyi bulmasaydın,alarım çaldığı saatte el mahkum uyanacaktık.ama sen naptın.alarımı ertelemeyi buldun ve nice insanın hayatını zora soktun.nice nice sana sövesim var ama belki ölmüşsündür diye sövmüyorum,ölünün arkasından konuşmak olmaz.sustum.

*ya bu yemekteyizi ünlüleri yarıştırmak benim fikrimdi ama.bilogumda belirtmiştim hatta.adi şov tivi.girip okuyon biloğumu demi.ama verme sen benim telifimi.çıkar acısı bir şekilde.

*bu sözler de sana gelsin,sıkışık tırafikte sürekli şerit değiştiren insan.ya az biraz akan şerit bulsan lönk diye hemen o şeride sızıyon.o sıkışıklıkta nasıl yapıyorsun bilmiyorum ama yapıyorsun işte.ama üstündeki uğursuzluk sağolsun,sızdığın şeritinde mına koyuyon ve orası da sıkışık.bi bakıyorsun,az önce bıraktığın şerit refaha ermiş gıdım gıdım da olsa gidiyor.anında ordasın.bu senaryo sürekli devam ediyo.inşallah gördüğün ilk duvara girersin.


*bu titinetin sıloganına hastayım.titinet internet.saçmalığı anlamanız için örnekliyorum.beveme araba.ne kadar saçma demi ? çok saçma çok.


*kol değil gına bastı yahu !!

*buradan hemcinslerime sesleniyorum.akşam gelip arkadaşınıza ''bugün okulda,otobüste,vapurda vs. bi kızla acayip kesiştim olum'' demeyin.kesişmek öküz gibi kıza bakmak değildir.kesişmekteki -iş eki (bknz:dilbilgisi) karşılıklık etkileşimi anlatır.yani bi kıza öküz gibi bakmak değildir.aynı anda kızın da size bakmasıdır.budur yani.

*ben ziraat bankasından para çekmeyene öğrenci demem arkadaş.o duyguyu yaşayacaksın.


*bu uzun tatillerde babanın sürekli evde olması ne fenadır yahu.küçüklüğümden beri babam nşa'da(nşa ne lan?normal şartlar altında demek,kimyager olduğumun havasını atam dedim.biz öyle kullanıyoruz da.) hep pazar günleri evde oluyor ve bilinç altı babamı evde görünce ister istemez pazar günü sendıromuna giriyorum.ama babam uzun tatil günlerinde hep evde olunca bütün tatil zehir oluyo bana.hergün pazar sendiromu.''yarın okul/iş var mına koyım ya''.tam alıştım diyorum,seriyorum bir yerlerimi,o günde hep son güne denk geliyor ve ertesi gün acı gerçek:İŞ/OKUL.hayırrrrrrrrrrrrrrrrrrrr !


*kel ama uzun saçlı insan.sen nasıl bi insansın ya.orta şut karışımı bile daha kişiliklidir senden.

*buradan yunanlılara sesleniyorum,yıllardır herşeyimizi bizim diye sahiplendiniz,nolur kolbastı da bizim diyin,nolur lan,nolurrr??(son nolur ağlamaklı ses tonuyla).


*''polis maç pankart'' diye bir not almışım,yazarım diye.ama ne olduğunu çözemedim.siz bu üçlüden saçma bir yazı elde edebiliyorsanız insanlık namına bana da haber verin.düşün düşün çıkaramadım bunu neyle alakalı bir yazı yazmak için not aldığımı.peh.

*not almak demişken,baya bir hafıza özürlü olduğum içün(bana bu özellik yapım aşamasında yüklenmemiş sanırım) aklıma gelen şeyleri unutmayın diye not alıyorum.he not aldığım şeyleri de unuttuğum oluyor(bknz:yukarıya).genelde de beyinim gece vakitlerinde çalışır durumda.bende unutmayım diye aklıma gelenleri telefona kaydediyorum.o da mecburen yastığımın dibinde.ve bilindiği üzere telefonu gece dibinizde bırakıp uyumak çok tehlikeli.ve bende sırf mizah uğruna bu tehlikeyi göze alıyorum.yarın öbür gün küt diye gidersem bilinki sizlere birşeyler yazabilmek içindir(yazar burada okuyucuya yalakalık yapıyor).bunu bilin istedim.

*agresif bi yazı oldu,özellikle giriş kısmı.ama hayat sinirlendiriyor beni.kendime gelmek için ve düzenli olarak yazmamın şerefine,bütün hafta boyunca serdar ortaç'tan ''hayat beni neden yoruyorsun'' şarkısını istediğim kadar dinleme ödülü veriyorum kendime.tamam tamam size de verdim izin.

*şükür ölmeden bu yazımı da bitirdim bu arada he.

4 Ekim 2009 Pazar

dünyalı kapak





çıkamayan dünyalının ilk sayı kapağı.buradan sizlerle paylaşmak istedimdi.(serkan ege olmak ben)
çizen:cem güventürk.