29 Mayıs 2010 Cumartesi

Yazıyorum da Noluyo-59


*her cumanın ertesi olduğu gibi, yine huzurlarınızda aysberg.

*bu haftayı iğrenç bir espiri ile açmak istiyorum;

feysbuktaki arama butonunda arama diyorsun ama o arıyor.

*tamam. edin küfürlerinizi, ben bekliyorum. ma bitince haber verin de yazıya başlayayım. bitti mi, tamam. oğlum ana bacı katmasaydınız lan küfürlere ama.

*lost’ta bitti be.

*sevgililer müjde ! anayasada yapılan değişiklik ile 1 hazirandan itibaren sevgililerin el ele tutuşma zorunluğu kalkıyormuş. kurtuldunuz saatlerce el ele tutuşma eylemi sonrası, terden tuz yatağına dönen avuç içlerinden. bir de hökümet çalışmıyor derler.

* yok be oğlum lost izlemiyorum.yukarıdaki iç geçirme olayı, lost izleyen binlerce okurumun hislerine tercüman olmak içindi sadece.

*zaten artık izlemeye de kalkamam bu saatten sonra. arkadaşım dizinin sonunu söyledi. cek ölmüş dedi. asktir. ben de söyledim. izlemeyen varsa siz de izleyemeyeceksiniz. düşünsene ilk bölüme başlarken, ceki göreceğim. onun hep öldüğünü bilmiş olacağım.

*hala çift telefon taşıyan insanlar varmış lan. ben onların nesili tükendi sanmıştım oysa ki. geçen birini yolda gördüm, gittim sarıldım. demek hala var sizden he diyip, gözlerimden iki damla yaş süzüldü.


rimi rimi ley li ley li limi ley rimi rimi ley li ley li limi ley rimi rimi ley li ley li limi ley rimi rimi ley li ley li limi lehey

*akşam yurovizyon mözik yarışması var. hem bütün sene yarışma hakkında atıp tut, yok yarışma siyasi, yok komşu komşuya oy veriyor, almanyadan çok oy alırız olum, hem de bir başarısız olduk da mı, kıyameti kopar. hemen 1 sene evvelden seneye kim gitsin tartışmalarını başlatırız. acaip bir milletiz.

*bence en güzeli rimi rimi ley’le katıldığımız yarışmaydı. resmen yurovizyonla daşşak geçer gibiydik lan.

*gugula aysberg yazınca ilgili aramalar kısmında aysberg marul ve aysberg ahşap çıkması, beni çok ama çok üzüyor a dostlar.

*aslında losttun sonu ”ve cek uykusundan uyanır” şeklinde bitseymiş ya. düşünsenize dünyada en çok insanı dumura uğratan olay olarak tarihe geçerdi. ah şu senaristler. beni yapacaklardı var ya şu diziye senarist.

*tavşanlı linyitspor diye takım adı mı olur yav ? çok komik geliyor bana nedense. kütayha’nın ilçesiymiş tavşanlı, linyitte suponsorları. ya takımın adı kütayhanın bir ilçesi spor olsa bile daha iyi olurmuş be.

*o ismiyle dalga geçtiğim tavşanlı linyitspor, adana demirspor’u eledi bank asya’ya çıkma maçında. herhalde adana demirspor’lu oyuncularda isimden ötürü pek ciddiye almamış olabilirler tavşanlıyı.

*he unutmadan bakınız: (aysberg’in adana demirsporlu olması).

*2016 avrupa şampiyonasını alamadık diye üzülmeyelim bence. tff bir yazılım yapmış, ”her organizasyona otomatik olarak katıl” seçeneği işaretli o programda. 2020′ye şimdiden aday olmuşuzdur.

*oğlum çocukluk dönemi nasıl bir şey lan. mahallendeki çocuklar dışında hiç kimse ile iletişme şansın yok ama yıllar sonra büyüdüğün de bir adam/kadınlan konuştuğunda sen çocukken ne yapmışsan o da aynısını yapmış. hani ben çocukken maldım, yaptım diyorsun ama herkesin aynı mallıkları yapması insanı rahatlatıyor vallaha. bence bilim adamları bu veletler arasındaki gizli iletişimi çözmeliler.


işte gerçek bilim insanı.

*bilim adamı demişkene,bu bilimin adamları canı istediği herşeyi araştırabiliyor mu?
-oğlum lan canım çok sıkılıyor ne araştırsak be hacı?
-hımmm. aha buldum. kürek sesinin, insan organizmasına haftanın hangi günlerinde, güneşin dik açısıyla doğru orantılı olarak, klasik müzik eşliğinde ve içlik giyinmiş bir insandaki etkilerini, periyodik olarak araştıralım. nasıl araştırma kanka?
- bunun için 100 adet gönüllü lazım. haydi hemen başlayalım.

*haydi millet ben kaçtım. gidip şu araştırmaya gönüllü olmak için adımı yazdıracağım.

22 Mayıs 2010 Cumartesi

Yazıyorum da Noluyo-58


*ben geldim.
*aslında daha erken geleceğ idim ama, canımdan çok sevdiğim fayrafoksumun başına bir iş gelmişti de onla uğraştım. neyse uzatmadan konuya girelim.
*bugünkü yazımda neler mi var? feysbuku çökertmenin yolu, kısa yoldan seri katil olmanın püf noktası,beni kaç kişi okuyor anketi,allah’ı Seven 999.999.999 kişi arıyoruz..!, hepsi ve daha fazlası az sonra..
*yıllar önce bir gün, okula giderkene, kapıyı kapatmayı unutup öyle gitmişim okuluma. o gün bugündür annem ben evden çıkarken ”kapıyı iyi kapat” diyor. ve sanırım bu ben de aşırı derecede özgüven kaybına yol açtı anasını satıyim. yarı yoldan dönüp ” acabağğ kapattım lan kapıyı” diye baktığım çok oldu. ahh anne. bu kadar üstüme gelmeyecektin.
*yine yıllar evvel bir gün okula pantolunu giymeyi unuttum okula tayt ile giden bir evlat olduğumu düşündüm de bir an. anneme hak verdim.
*bu sonu ‘’s” ile biten sınavın çoğalması en çok dershanelerin işine yardı. dershane başına her puan türünden ortalama 3 birinci düşüyor.
*tayt konusuna açıklık getireceğim. ulan küçüktüm. ilkokul falan. annem giydirivermiş taytı ben napam. geçen hafta benpe piriz, bu hafta tayt. acil toparlamam lazım.
* 4 adet askerliğini yapmış, 1 adette daha askerden dün gelmiş insanın arasında askerliğini yapmamış tek insan olarak bulunmak nasıl bir duygu bilir misiniz ey okurlar. ananı avradını. susmuyorlar lan. konuya da giremiyorum. mal mal dinliyorum.
*biri bilgisayarını açmış. bilgisayar açılınca”annen öldü”demiş. ve annesi ölü bulunmuş.annesini
şeytan ısırmış,çünkü bilgisayara şeytan girmiş.eğer senin annenin ölmesini
istemiyorsan bunu 15 yere paylaş.özür dilerim mecburum.

diye bir yazılar var ya. şimdi ben bu yazıyı alıp duvarıma yapıştırsam, ne biliyim veya sms atsam. ve bunu okuyan adam ”olur mu lağğn öyle şey” diyip, bu yazılanları yapmasa ve anası ölse, ben dolaylı yoldan katil olmuş olmaz mıyım ? hatta ve hatta bunu yapmayan 10-15 kişi olsa oturduğum yerden seri katil olmuş olurum vallaha. yine ve hatta ve hatta, siz eminim ki bu yazıyı sallamayacaksınız ve üzülerek söylüyorum ki, yukarıda yazılanlar gerçek olacak. böylece ben de ölen anne sayısıyla doğru orantılı olarak kaç okuyucum olduğunu öğrenmiş olacağım.
*lan o değil de geçen arkadaşlarlan bir karıya gittik of. (durumu toparlayabildim mi, devam edem mi yoksa?)
yazıya karı resmi koymak için gugula arattım, direkt beni abaza belledi gugul 
*tüm herkes mark zukerberk’in feysbuktaki sayfasını şikayet etse, ve feysbuk yönetimi de o hesabı kapatsa feysbuk da kapanır haliylen. böylecene feysbuğu çökertmiş oluruk. denesek mi lan ?
*bir ara dünyalı mizah dergisinde yazacakken, bir kurban bayramında aile meclisine ”mizah dergisinde yazacağım len” diye hava atma girişimde bulunmuştum. ve geçen gün dayım yazı işleri nasıl gidiyor diye bir sual yöneltti, ben de işte kendi sitemde yazıyorum diye hava attım. işte haftada an aşa 15-20 bin kişi okuyor falan dedim. o sırada teyzem atladı, sitenin adresini ver de bir bakayım yazılarına dedi. ve o günden sonra teyzem ne aradı ne sordu beni.
*yalnızlıktan şikayet eden nice kız ve erkek arkadaşım var. bu iki grubun hepsi birbiriylen sevgili olsa hiç ama hiç dertleri kalmayacak. ulan herşeyi de ben mi düşüneceğim yav.
*feysbukta allah’ı Seven 999.999.999 Kişi arıyoruz..! diye bir gurup vardı. buldu mu acep çok diye merak ediyorum. bundan daha çok merak eylediğimse neden 999.999.999 kişi olması. düşünsenize 1milyarıncı üyesiniz, ama kontenjan doldu diye sizin allah’ı sevmenize izin verilmiyor. tövbe tövbe.
bu işte şeytanın parmağı var bence
*geçen hafta pazar saat 22.00′den sonra yaklaşık 5 gün falan oflayın konumdaydım. anca toparlayıverdim kendimi.2 günlük yazı sayılır bu ona göre okuyun.
*evet 2 dakikalık şampiyonluk sevinci yaşayan fenerbahçelilerdenim.
*hasssktir. dün gece aysberg sayfasında bugün ne yazam diye sormuştum. bunu sorduğumu unuttuğumdan dolayı, oradaki şeylerden yazı yazacağımı da unuttum. zamanında pantol giymeyi unutan bir bireye yakışan davranış. fikir beyan edip, bana destek olan tüm herkese teşekkürler.

9 Mayıs 2010 Pazar

yazıyorum da noluyo-56



* aslında geçen hafta size küsmüştüm, belki bu hafta gelmeyecektim ama kıyamadım size, geldim. ama her an gidebilirim ona göre.

*bu törkiş eyir leyns reklamında, uçağı antreman sahasına park ettikten sonra hostesler inerken, tüm barça takımı usul usul giderken, bu ibrahamoviç neden artizlik yapıyor lan ? aha kız var, 2-3 top sektirem de havam olsun diyerekten. resmen türk kızlarına asılıyor eyyy halkım, buna sessiz mi kalacağız?

*he bu arada törkiş eyir leynsi kutluyorum, eşlik edebildiğim bir engilizce şarkı yaptıkları için.

*şu hayatta ben en çok sevgili, canımdan çok sevdiğim ”k” harfine açırım. koskoca harf, türkçeye uyacağım diye, sesli bir harfle birleşince gözümün önünde yumuşuyor. sen koskoca ka’sın gelme bu oyunlara.

*yine şu hayatta paso için sakallı foto kabul edilmezkene, tüm iett şöförlerinin hacı sakallı olmasına uyuz oluyorum.

*yıllar evel penguen dergisinin patetes baskısında şu sözlerim yer almış;
internet cafeler neden adsl satar ki ? ne kadar çok internetli ev varsa, o kadar az müşteri var demektir.
diye. küçükken de zekiymişim lan ben. rahmetli barış manço yaşasa kesin bana adam olacak çocuk derdi.

devamı şu tarafa kaçtı memur bey ! >>

yazıyorum da noluyo-55



*yine ben.

*geçen yazımda penpe telefonumdan bahsettim. ve bilinç altınızda oluşabilecek bir soru işareti olmasın diye yazımı da cıbıldak karı fotolarıyla doldurdum. ve kimse de soru işareti oluşmadı şükürler olsun ki.

*bir arkadaşınızın az ünlü olup olmamasından mı şüpheleniyorsunuz ? (normal bir insan neden bundan şüphe eder, o da ayrı bir araştırma konusu) bilgisayarına girip gugula adını yazdığınızda daha önce aratılanlarda çıkıyorsa, kesin az ünlüdür o. çok ünlü olabilmişim mi diye sürekli adını gugulda aratıyordur namussuz.

*birine gerçek hayatta bir espiri yaptığım zaman ”aha lan bu gözel oldu bunu yazayım” derken nedense ben de bir çekinme durumu oluşuyor. sanki espiriyi yaptığım şahsın ”ibineye bak espiriyi ben gedirttim aklına, köşesine yazmış, pirim yapıyor, ben olmazsam sen bir hiçsin lan şerefsiz” diye düşündüğünü düşünüyorum. saçma ama haklı değil miyim ya ? düşünür o şerefsiz böyle. alçak herif nolacak.


devamı için tıklat >>

5 Mayıs 2010 Çarşamba

Yazıyorum da Noluyo-54


*bu haftaki yazıma birazdan başlayacağım. henüz ne yazacağıma karar vermediğimden ötürü sizi girişte oyalayıp biraz vakit kazanmak istiyorum. bakın okurlarından nasıl da hiçbir şey saklamayan bir yazarım de mi ? tamam tamam, başlıyor yazı.
*bugün evrensel bir bayram deyince işin içine uzaydaki dostlarımızı da katmış gibi oluyoruz. sanki o bayram dünya ve diğer gezegenlerin belli noktalarında neşe ile kutlanıyor gibi oluyor. (sesszlik) veya sadece yine bana böyle geldi.
* tesislerinde düğün, nişan, sünnet vb. gibi organizasyonlar yapan tek halı saha nerededir diye sorarsa biri size, vereceğiniz cevap şu olsun; ümraniye. ümraniyeye kurban olam yav.
*çeşit çeşit kuğul insan çeşitleri var yeryüzünde. ama benim favori kuğulum, eski telefonlu kuğuldur. adam o kadar kuğul ki, ortamda çıkardığı eski model telefon bile kuğulluna kuğulluk katıyor. seviyorum seni eski model cep telefonlu kuğul.
*bir de benim kuğullumu inceleyelim. ayda bir telefon bozduğumdan evdekilerin hep eski telefonlarını kullanmak zorunda kalıyorum. ve en neticesinde evdeki eski telefonlarda bitince, annemin kullanmadığı ve anne olmasının getirisi olan kadınlıktan ötürü aldığı pempe renkli telefona kaldım. saç uzun, küpe ve pempe renkli bir telefonu kaldırmaz bu bünye. ben de bu açığı kapatmak için telefonumun duvar kağıdına cıbıldak karı resmi koydum. etrafımdaki insanlara pempe telefonumuz var ama erkekliğimizde hat safhada şüphen olmasın mesajını verebilmek için.
ünlü açılır tuba ekinci
ünlü açılır tuba ekinci
*ünlü düşünürlerden özlü sözler;
yanma demezler yanan adama. çok ama çok ünlü düşünür tuba ekinci. m.s. 2010.
*üniversitesinin 5. yılına gelip de halan ”abi 23 nisan çocuk bayramı, bize tatil değildir” diyen insan. lütfen ama lütfen çek git lan hayatımdan.
*sizin de etrafınızda ‘’saat 8 oldu ama halan hava aydınlık” diyen insanlar yavaş yavaş artmaya mı başladı ? e normaldir, tam mevsimi.
*şunca yıllık yaşam kariyerimde türkiyenin porofilini çıkartacak nice anketler gördüm. ancak hiçbirinde bana bir sual sorulmadı. ulan bu ülke için bu kadar mı değersizim acaba. resmen devlet büyükleri ”yav siktir et o fasulyeden” diye düşünüyor benim için. vallaha kırıldım.
*bu fenerbahçe isimli spor camiası yıllardır türkiye kupasına hasret(iz). ve o kadar çok olduki almayalı her sene bir önceki seneye oranla 2şer 3er daha fazla hasret kalıyoruz. nasıl olsa çok anlamazlar 2-3 senede biz ekleyip öyle söyleyelim diyorlar rakip camialar. geçen sene 17idi bu sene 20 seneye fırlamış almama zamanımız.
*diyanet işlerinden yeni yayımlanan bir bildiriye göre, kilisede fotoğraf çekilmek günah imiş. kızlar sizin adınıza ne kadar üzüldüm bilemezsiniz.
kilisede fotoğraf çektiren günahkar kız
kilisede fotoğraf çektiren günahkar kız
*siz de sir ağdayı sör ağda diye okuyorsanız gelin toplaşıp bir tarikat kuralım.
*eğer geçen gün kendi rızasıylan yanıma oturan kız, bu yazıyı okuyor isen ne yap et beni bul. sana ”diğer koltuklar boş iken gelip de benim yanıma oturan ilk kız hemi de güzel kız” ödülünü vereceğim.
*ama cidden nedense benim boş yanım hep en son tercih edilen boş yan oluyor. bu da ben de derin piskolocik yaralar açıyor.
*bu arada saçma salak sorular sorup, oldukça mantıklı cevaplar almak isterseniz formspring isimli siteden bana sorular sorabilirsiniz. cevaplarım oldukça bilimsel,ilimsel,mantıksal çerçevededirler.
*ve son olarak kuş vasıtasıylan beni takip etmek isterseniz şu kuşa>> tıklatıverin.
* en son olarak da beni şuradan da takip edebilirsininiz. şura.

*giderayak reklam yapıp reklam dönüşü hiçbir şey olmayan diziler gibi yaptım. ben de mi endüstriyelleşmenin kurbanı oluyorum lan yoksam ?
aysberg.org