17 Ocak 2011 Pazartesi

Çok Ayıp Yaptığınız Gs'liler !


Adnan Polat dedi ki; protesto edenleri bulup, bir daha stada girmelerini engelleyeceğiz ! Yapma ya sen. Ne suç işledi de o insanlar stada girme özgürlüklerini ellinden alıyorsun ? Bu mu bu ülkenin  özgürlük anlayışı?  Uğur Vardan bugünkü Radikal'de tam da düşündüklerimi kaleme almış;
Doğrusu Türkiye-ABD finali sonrası düzenlenen seremonide yaşananlara ilişkin bir yorumum yok. Ama, “Yapanlar kameralarla tespit edilecekler” yaklaşımının, o olayın ‘Çok ayıp’ olarak nitelendirilmesinin ardından, ‘Asıl gerçek ayıp’ olarak tarihe daha fazla geçtiği kanısındayım. ‘Aslantepe vakası’na gelince, eleştirilerde yine ‘Yeri miydi?’ vurgusu öne çıkıyor. Bir diğer vurgu da stadı yapan hükümet ve TOKİ mantığı üzerinden üretilen ‘Nankörlük’ tezi. Şimdi, bu yer ve zaman meselesi oldukça izafi. Öğrenciler Dolmabahçe’de yürüyor, ‘Yeri mi?’ deniyor, Tekel işçileri sesini yükseltmek istiyor, ‘Yeri mi?’ deniyor, Türk Telekom Arena’da neredeyse bütün stat, ‘Münferit’ damgasından uzakta Başbakan’ı protesto ediyor, ‘Yeri mi?’ serzenişleri yükseliyor. Sahi, Türkiye’de bir Hyde Park var da ben mi bilmiyorum? Söyler misiniz, neresidir bu doğru yer ve de zaman? Adamın şehrine git, heykeline “O ucubeyi yıktıracağım” de, dizisine “Yasaklayacağım” tehditinde bulun, içkisine “Yok canım, karışmıyorum” derken “İstediğiniz kadar zıkkımlanın” imasına soyun ve tüm bu eylemler için yeri ve zamanı sen belirle, iş protestoya gelince, “Yeri değil” de. Bana çok da mantıklı ama her şeyden öte adaletli gelmedi.
(yazının tamamını okumak isterseniz link)

Bir ülkede o ülkenin başbakanı beğenmediği bir sanat eserine özgürce ''ucube'' diyebiliyorken, herhangi bir vatandaş başbakanı  protesto etmesi suç sayılıyorsa o ülkede bir sorun var demektir. Alın size özgürlük. Neymiş efendim, protestocular bir daha o stada alınmayacakmış. Haydi ya.

Vatandaşın(seyircinin) yaptığı büyük ayıpmış. Tamam, ayıp olsun. Peki o ayıba maruz kalan kişinin bu vatandaşa yaptığı ayıplar ne olacak ? Ananı da al git, askerlik yan yatma yeri değildir vs.

Ayrıca yeri değil konusuna gelelim. Neresi yeri cidden ki ? Günde kaç kez başbakan görüyor ki bu insanlar. Sanki orada bulunan Galatasaray taraftarı hergün başbakanı görüyor da, sırf gıcıklık olsun diye o günü seçmişler. He diyebilirsin ki, orası siyasi bir arena değil, protestonu git başka platformda yap, o zaman da orası seçim mitingi değil, sayın başbakan da bu yaptığı işi seçim propagandası olarak göstermeyecek derim.

Bu olaydan sonra herkesler alelacele başta Adnan Polat ve Arda Turan olmak üzere Başbakan'dan özür dilerken, neden bir allahın kulu da olayları çığrından çıkaran TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın konuşmaları adına Galatasaray taraftarından özür dilemedi ?

Bir Fenerbahçe'li olarak Galatasaray taraftarını savunmaya çalışmam ise, durumun herhalde nasıl bir tablo oluşturduğunu gösteriyordur sanırım.

http://aysbergselspor.blogspot.com/2011/01/cok-ayp-yaptgnz-gsliler.html

0 yorum:

Yorum Gönder