26 Şubat 2011 Cumartesi

Yazıyorum da Noluyo-85


*Yine ben.

*Terete 3 kadar şizofrenik bir kanal görmedim ben yahu. Bir açıyorum Terete Supor olmuş, bi bakıyorum Terete Gap, bi bakıyorum TBMM Teve. Bi kişiliğini oturtamadı şu kanal. Yeminlen fuloş tivinin bile bir kişiliği, bir karakteri var ama bu Terete’nin yok. Düşünsenize terete suporda çalışıyorsunuz ama bu değişim yüzünden işiniz part-time.

*Yeni bir güne Zincirlikuyu’dan geçerek başlamak kadar kötü bir şey yok anasını satayım. Okula giden güzergâhta Zincirlikuyu ve her sabah şu kocaman yazı: ‘’Her canlı bir gün ölümü tadacaktır’’. Her gün, ya o tadacağım gün bugünse tırsıntısı. Yeminlen turp gibi olsam bile şu tırsıntıdan tırtlayacağım bir gün.

*Telefona format attım, yazacağım tüm notlar ebediyete kavuştu. Kaldım dımdızlak.  Şimdi eski defterleri karıştırıyorum belki malzeme çıkar diye. Bekleyin geleceğim hemen.

*Düşündüm ve taşındım ve yapacağım en son meslekler arasına kickboksçuluğu yazmaya karar verdim. O ilk başta birbirlerine pis pis bakma esnasında ben muhakkak gülerim ve zopank diye yerim yumruğu. Evet sırf bu yüzden yapmayacağım kik boks. Yoksa zayıf çelimsiz olduğumdan değil. Yapsam yaparım, deli kuvveti vardır bende.

* Kesin olan tek şey, ’Her canlı bir gün ölümü tadacaktır’.

*O gün bugün olmasın lütfen.
*Bir bilgeye sormuşlar:
"Efendim, dünyada en çok kimi seversiniz?
"Terzimi severim," diye cevap vermiş.
Soruyu soranlar şaşırmışlar:
"Aman üstat, dünyada sevecek o kadar çok kimse varken terzi de kim oluyor?
O da nereden çıktı? Neden terzi
?"
Bilge, bu soruya da şöyle cevap vermiş:
‘’ Dostlarım, evet ben terzimi severim. Çünkü ona her gittiğimde  para almıyor amuna koyayım, ondan en çok onu seviyorum’’

*"Öyle horozlar var ki, öttükleri için güneşin doğduğunu sanırlar."
L. Dumont

*’’Zamansız öten horuzun başını keserler’’
Türk Atasözü.

2001 model 125bin km. Bunun neresi iyi ?
*Biri naaapsın, etsin şu arabaların kaç yılda, kaç km olduğundan verilecek tepkileri bir kitap haline getirsin. Vallaha yok satar. Yok satmasa bile 1 tane satar. Gerçi ben de almış bir arkadaşımdan alırım ama neyse. He, işte ‘’Araba 2001 model, 125bin km’’ , ‘’Oho iyiymiş abi’’ .Nereden anladın lan iyiymiş abi olduğunu hemen. Ben de anlamak istiyorum bunu hemencecik ama olmuyor.

*Bence bir insana ne burcusun diye sorulduğunda ‘’Şu burcum ama özelliklerim de tam burcuma uyuyor’’ demesinin tek bir sebebi var, insanlar burçlarına göre davranıyor olması. Çünkü burçların hep iyi özellikleri lanse ediliyor bizlere. Misal balıksan duygusalsındır ve bir ortama girmişsen, karı kız da  gırla, burcunu sorduklarında ‘’balığım ama tam bir odunum’’ der misin ? Demezsin. ‘’Balığım ve gerçekten çok duygusal bir yapım var'' dedin mi, kızlar teklif ediyor hemen. Sırf bu yüzden burçlar bu kadar tutuluyor. Ben de mesela yayımdır, yayın en iyi özelliği çok pis komiklerdir. Öyle yazıyor vallaha.

*Evet bir purogramın sonuna daha geldik. Yayında ve yapımda emeği geçen bana, ayedaşa ve tetenete teşekkürlerimi bir borç bilirim. Borç yiğidin kamçısıdır ne de olsa.

*Dı end.

1 yorum:

* Ampirik * dedi ki...

Yaylar sorumsuz ve bencil olur lan :)

Bu antipatik yorumsallığım hergün zincirlikuyunun önünden geçmek zorunda oluşumdan ileri gelebilir, beri gidebilir.

Yorum Gönder